
به گزارش اکوبورس، مدیرعامل شرکت کشاورزی و دامپروری مگسال وابسته به بنیاد مستضعفان با اعلام مطلب فوق گفت: بنیاد مستضعفان از سال 94 در راستای اشتغالزایی در مناطق محروم با هدف محرومیتزدایی اقدام به برنامهریزی برای واردات بُز نژاد مورسیا از اسپانیا کرد که در گام اول منطقه قلعه گنج به عنوان منطقه پایلوت انتخاب شد.
مسعود نیکدل با بیان اینکه تاکنون طی سه مرحله حدود 5000 راس بز وارد کشور شده است، افزود: دو مرحله آن برای منطقه محروم قلعه گنج کرمان و یک مرحله (حدود 2000 راس) برای قزوین بوده که قرار است این منطقه با 1000 هکتار اراضی به پایلوت بخشی از کشور برای راهاندازی دامداریهای صعنتی خُرد در مناطق محروم تبدیل شود.
وی با اشاره به اینکه در این منطقه علاوه بر دامپروری، فعالیت کشاورزی از جمله کشت کلزا، یونجه، چغندرقند و .... داریم، گفت: در این منطقه5500 رأس گاو نژاد هلشتاین وجود دارد که روزانه 100 تن شیر تولید میکنند. همچنین به تازگی پرورش بز نژاد مورسیا را آغاز کردیم که سن آنها در زمان ورود 5 تا 9 ماه بوده و پیش بینی می شود اواخر اسفندماه امسال ولین زایشها و تولید شیر آغاز شود.
نیکدل بازگشت سرمایه در این پروژه، 7 سال عنوان کرد و افزود: از سال گذشته برای این پروژه 24 میلیارد تومان هزینه شد که 11 میلیارد تومان آن هزینه واردات دام، 7 میلیارد تومان هزینه ساختمان و تجهیزات و 6 میلیارد تومان هزینه تجهیزات و ماشینآلات بود.
وی با اشاره به اینکه 80 درصد غذای این دام ها از ارزان ترین ماده غذایی است، بیان کرد: این بزها روزانه 2.5 تا 3.5 کیلوگرم شیر می دهند که درصد چربی آن 5.6 تا 5.8 درصد است. این شیر برای افرادی که آلرژی دارند، نوزدان و افراد مسن بهترین کیفیت را دارد.
نیکدل با بیان اینکه هدف بنیاد از واردات دام سبک، استفاده حداکثری و بهرهوری برای اشتغالزایی و محرومیت زدایی بوده است، گفت: بنیاد برای ساخت دامداری، خرید دامها و ضمانت خرید شیر تسهیلات کمبهره یارانهای پرداخت میکند، ضمن اینکه یکی از شروط صدور مجوز برای ایجاد این دامداریها داشتن تحصیلات عالی از سوی متقاضیان است.
وی با اشاره به اینکه ظرفیت کل بزداری 5000 راس است که 3000 شیری خواهد بود، اظهار کرد: امیدواریم سال آینده به این ظرفیت برسیم و فروش بزها را شروع کنیم. با توجه به کیفیت بسیار بالای شیر بُز مورسیا میتواند جایگزین مناسبی برای شیر مادر و شیرخشک شود.
نیکدل با بیان اینکه قیمت این بُزها حدود 3 تا 4 میلیون تومان است، افزود: فروش شیر به کارخانه ها یکی از دغدغههای ماست و از آنجاییکه میخواهیم تابع کارخانه های لبنی نباشیم. پیشنهاد دادهایم کارخانهای لبنی با ظرفیت 10 تن در روز راهاندازی شود که این پیشنهاد به ستاد بنیاد ارائه شده و در حال بررسی است.
وی ادامه داد: تعدادی از این بزهای نر را برای اسپرمگیری نگهداری میکنیم و بقیه بزها بابت فروش به صورت استفاده از گوشت آنها به فروش میرسند.
نام شما