صفحه نخست »» اقتصادی »» نفت و پتروشیمی ۱۴:۳۶ ۱۳۹۸/۰۸/۰۸

پیش‌بینی صندوق بین الملی پول از اوضاع نفتی ایران

اکوبورس: صندوق بین‌المللی پول جدیدترین گزارش منطقه ای برای خاورمیانه و آسیای مرکزی که دربرگیرنده پیش بینی‌های مثبت از اقتصاد ایران است را منتشر کرد.
پیش‌بینی صندوق بین الملی پول از اوضاع نفتی ایران

به گزارش اکوبورس ،در گزارش آمده است: جنگ های تجاری، نوسان قیمت نفت، ریسک های پیرامون خروج انگلیس از اتحادیه اروپا و ناآرامیهای اجتماعی فزاینده و تحریم های آمریکا علیه ایران، بزرگترین عوامل تاثیرگذار در دورنمای منطقه خاورمیانه و آسیای مرکزی بوده اند.

جهاد آزور، مدیر دپارتمان خاورمیانه و آسیای مرکزی صندوق بین‌المللی پول در این باره گفت: ارزیابی ما این است تحریمهایی که سال میلادی گذشته علیه ایران وضع شده و امسال تشدید شدند، در سال میلادی آینده تاثیر بیشتری نخواهند داشت.

تولید نفت و گاز ایران

بر اساس گزارش صندوق بین‌المللی پول، پیش بینی می‌شود تولید نفت ایران از ۳.۴۹ میلیون بشکه در روز در سال ۲۰۱۸ به ۲.۲۹ میلیون بشکه در روز در سال ۲۰۱۹ و ۲.۱۱ میلیون بشکه در روز در سال ۲۰۲۰ برسد.

مجموع تولید صادرکنندگان خاورمیانه و شمال آفریقا، افغانستان و پاکستان (MENAP) نیز از ۲۷.۷۳ میلیون بشکه در سال ۲۰۱۸ به ۲۵.۹۶ میلیون بشکه در روز در سال ۲۰۱۹ کاهش پیدا می‌کند اما در سال ۲۰۲۰ به ۲۶.۳۶ میلیون بشکه در روز بهبود پیدا می کند.

اما روند تولید گاز ایران ثابت خواهد ماند و امسال و سال میلادی آینده تغییر نخواهد کرد و همان ۵.۰۳ میلیون بشکه در روز می‌ماند.

تولید گاز صادرکنندگان نفت منطقه خاورمیانه از ۱۵.۹۵ میلیون بشکه در سال ۲۰۱۸ به ۱۶.۱۳ میلیون بشکه در سال ۲۰۱۹ و ۱۶.۴۳ میلیون بشکه در سال ۲۰۲۰ بهبود پیدا می‌کند.

همچنین قیمت سر به سر نفت ایران از ۸۲ دلار در هر بشکه در سال ۲۰۱۸ به ۱۵۵.۶ دلار در سال میلادی جاری افزایش پیدا می‌کند و در سال آینده به ۱۹۴.۶ دلار صعود خواهد کرد.

درآمد غیرنفتی دولتی

پیش بینی صندوق بین‌المللی پول نشان می‌دهد که درآمد غیرنفتی ایران تغییر چندانی پیدا نخواهد کرد و سهمش از ۱۲.۲ درصد تولید ناخالص داخلی غیرنفتی در سال ۲۰۱۸ به ۱۲.۱ درصد در سالهای ۲۰۱۹ و ۲۰۲۰ می‌رسد.

این در حالی است که درآمد غیرنفتی صادرکنندگان خاورمیانه و شمال آفریقا، افغانستان و پاکستان (MENAP) از ۱۵.۲ درصد در سال ۲۰۱۸ به ۱۹.۵ درصد در سال ۲۰۱۹ رشد می‌کند اما در سال ۲۰۲۰ به ۱۵.۵ درصد کاهش پیدا خواهد کرد.

ارزش صادرات کالاها و خدمات

طبق پیش بینی صندوق بین‌المللی پول، ارزش صادرات کالاها و خدمات ایران در مقایسه با ۱۰۳.۲ میلیارد دلار در سال ۲۰۱۸ به ۶۰.۳ میلیارد دلار در سال ۲۰۱۹ و ۵۵.۵ میلیارد دلار در سال ۲۰۲۰ می‌رسد. اما این افت مختص ایران نیست و در میان سایر صادرکنندگان نفت به جز امارات متحده عربی نیز مشاهده می شود. ارزش صادرات کالاها و خدمات امارات از ۳۸۸.۷ میلیارد دلار در سال ۲۰۱۸ به ۴۰۰.۱ میلیارد دلار در سال ۲۰۱۹ و ۴۱۵.۱ میلیارد دلار در سال ۲۰۲۰ افزایش پیدا می کند.

ارزش کل صادرات کالاها و خدمات صادرکنندگان نفت منطقه خاورمیانه و شمال آفریقا، افغانستان و پاکستان از ۱۲۰۷.۹ میلیارد دلار در سال ۲۰۱۸ به ۱۱۲۱.۹ میلیارد دلار در سال ۲۰۱۹ و ۱۱۰۸.۲ میلیارد دلار در سال ۲۰۲۰ کاهش پیدا خواهد کرد.

ارزش واردات کالاها و خدمات

از سوی دیگر در گزارش صندوق بین‌المللی پول برآورد شده که ارزش واردات کالا و خدمات به ایران از ۸۶.۵ میلیارد دلار در سال ۲۰۱۸ به ۷۳.۳ میلیارد دلار در سال ۲۰۱۹ و ۷۱.۷ میلیارد دلار در سال ۲۰۲۰ کاهش پیدا می‌کند.

پیش بینی شده مجموع واردات کالا و خدمات صادرکنندگان نفت منطقه از ۹۴۵.۹ میلیارد دلار در سال میلادی گذشته به ۹۷۳.۱ میلیارد دلار در سال ۲۰۱۹ و در سال ۲۰۲۰ افزایش بیشتری پیدا کرده و به ۹۹۹.۱ میلیارد دلار برسد.

برچسب ها
اخبار مرتبط

ضرورت معرفی برند “ایرانول” در خارج از مرزها

اکوبورس: شرکت نفت ایرانول به عنوان یکی از قدیمی¬ترین شرکت¬های ایرانی در صنایع نفت و پتروشیمی به عنوان برند ملی شناخته می¬شود. این شرکت هم اکنون با سبد متنوعی از محصولات روانکار، سهم بازار جدی در بازار داخلی و همچنین بازارهای صادراتی از اروپا تا شرق آسیا را دارد. حال برای شناخت هرچه بیشتر وضعیت فعلی و نگاهی به چشم آنداز آتی این شرکت در حاشیه نمایشگاه فرصت های صادراتی با محمد حسینی، مدیرعامل این شرکت به گفت و گو نشستیم.

۱۲:۴۴ - ۱۴۰۲/۰۲/۲۴ ادامه مطلب

قشم به هاب سرمایه‌گذاری در حوزه نفت و انرژی تبدیل خواهد شد

اکوبورس: مهندس مهدی نصیری مدیر نفت و انرژی منطقه آزاد قشم در خصوص «دومین نمایشگاه و همایش معرفی فرصت‌های سرمایه‌گذاری و توسعه حوزه نفت، گاز، پتروشیمی و انرژی‌های تجدیدپذیر در مناطق آزاد و ویژه اقتصادی کشور» که در جزیره قشم در حال برگزاری است، اظهار داشت: در این رویداد مهم، زیرساخت‌های بزرگی که در منطقه آزاد قشم در قالب طرح جامع ایجاد شده و در حال توسعه است، به تفصیل معرفی می‌شود.

۱۷:۱۹ - ۱۴۰۱/۱۱/۰۵ ادامه مطلب

رشید قانعی: استفاده حداکثری پترول از ظرفیت انجمن‌ها برای توسعه زنجیره ارزش

اکوبورس: مدیرعامل گروه سرمایه‌گذاری و توسعه صنایع تکمیلی پتروشیمی خلیج فارس (پترول) با اشاره به برنامه جدی هلدینگ خلیج فارس در تکمیل زنجیره ارزش و بالا بردن ارزش افزوده محصولات گفت: در این مسیر تا جایی که امکان دارد از ظرفیت‌های مردمی و خصوصی استفاده می‌کنیم.

۱۲:۱۳ - ۱۴۰۱/۰۷/۱۲ ادامه مطلب
مجله تصویری
ارسال دیدگاه
  • نام شما
    اولین فرد نظر دهنده باشید!