صفحه نخست »» اجتماعی »» شهری و سلامت ۱۴:۰۳ ۱۳۹۹/۰۸/۰۵
یافته جدید محققان؛

مصرف سویا در کاهش ابتلا به زوال عقل موثر است

اکوبورس: بر اساس یک یافته جدید، متابولیت تولید شده پس از مصرف سویا در رژیم غذایی ممکن است موجب کاهش فاکتور پرخطر اصلی زوال عقل شود.
مصرف سویا در کاهش ابتلا به زوال عقل موثر است

به گزارش اکوبورس به نقل ازمهر، محققان دانشگاه پیتزبرگ آمریکا دریافتند مردان و زنان مسن ژاپنی که سویا مصرف می‌کردند میزان کم آسیب در ماده سفید مغزشان مشاهده شد.

«آکیرا سکیکاوا»، سرپرست تیم تحقیق، در این باره می‌گوید: «ضایعات ماده سفید مغز از فاکتورهای پرخطر اصلی زوال شناختی، زوال عقل و مرگ به هر علتی است.»

وی در ادامه می‌افزاید: «ما دریافتیم در افرادی که سویا مصرف نمی‌کردند در مقایسه با مصرف کنندگان سویا، وجود ضایعات ماده سفید مغز ۵۰ درصد بیشتر بود.»

به گفته محققان، مصرف سویا موجب تولید متابولیتی از طریق برخی انواع باکتری‌های روده می‌شود که در کاهش ابتلاء به زوال عقل مؤثر است.

تیم تحقیقاتی در این مطالعه، سطح متابولیت سویا خون ۹۱ شرکت کننده پیر ژاپنی را اندازه گیری کردند. شرکت کنندگان بر اساس وضعیت میزان این متابولیت طبقه بندی شدند و سپس ۶ تا ۹ سال بعد تحت تصویربرداری از مغز قرار گرفتند تا سطح ضایعات ماده سفید و رسوبات آمیلوئیدبتا، که علت مولکولی مشکوک بیماری آلزایمر است، تشخیص داده شود.

محققان دریافتند به نظر نمی‌رسد که تولید متابولیت ناشی از سویا بر میزان آمیلوئیدبتا رسوب شده در مغز تأثیر گذارد، اما با کاهش حجم ضایعات ماده سفید مغز ارتباط دارد.

این تیم همچنین پی برد که مقادیر بالای ایزوفلاونهای موجود در سویا، هیچ تأثیری بر روی سطح ضایعات ماده سفید یا آمیلوئیدبتا ندارد.

برچسب ها
اخبار مرتبط

برای جهانی بهتر

اکوبورس: بخش مسئولیت اجتماعی (CSR) شرکت سامسونگ در سال 2022 که روزهای پایانی آن را طی می‌کنیم، فعالیت‌های متعدد و نوآورانه‌ای را برای تحقق رویکردها و چشم‌اندازهای این شرکت انجام داد.

۱۰:۱۸ - ۱۴۰۱/۰۹/۳۰ ادامه مطلب
مجله تصویری
ارسال دیدگاه
  • نام شما
    اولین فرد نظر دهنده باشید!